آموزش حرف زدن عروس هلندی
حرف زدن عروس هلندی : شاید بارها در تلویزیون یا اینترنت عروس هلندی هایی را در حال حرف زدن دیده اید و علاقمند به دانستن رازی که در اموزش حرف زدن عروس هلندی است شده باشید.
مسلما عروس هلندی هایی که قادر به بیان کلماتی هستند به همین راحتی سخنگو نشده اند و در پشت پرده این ماجرا یک پرورش دهنده سخت کوش و پرتلاش قرار دارد که با تلاش چندین ماهه خود توانسته این کلمات را به آموزش دهد.
بنابراین اگر شما نیز جزو کسانی هستید که با قصدتان از خرید عروس هلندی آموزش حرف زدن به اوست، باید راه سختی را در پیش بگیرید. به هر حال در مقاله می خواهیم نکات و تکنیک های آموزش حرف زدن عروس هلندی را به شما آموزش دهیم.
نکات مهم قبل از اقدام به آموزش عروس هلندی
اگر تاکنون تجربه نگه داری از عروس هلندی نداشته اید ، بهتر است قبل از اقدام به خرید نکات زیر را مد نظر قرار دهید و بعد اقدام به اموزش حرف زدن عروس هلندی کنید :
- عروس هلندی های جوان بهتر از عروس های مسن می توانند حرف زدن یاد بگیرند، چون هنوز ذهنشان زبان ارتباطی اصلی را نیافته است، برای همین می توان گفت که جوجه های تازه از دستگاه جوجه کشی به دنیا آمده راحت تر آموزش می یابند، تا پرنده هایی که سالها در طبیعت زندگی کرده و راه ارتباطی خود را با سایر پرنده ها یافته است.
- پرنده هایی که حس کنجکاوی بالایی دارند و نترس و جسور هستند، استعداد بالایی در یاد گرفتن کلمات را دارند، برای همین می توان گفت که پرنده های نر بهتر و سریعتر از پرنده های ماده سخن خواهند گفت.
- اگر می خواهید سخن گفتن را به پرنده آموزش دهید، حتما او را به صورت تنها خریداری کنید، خرید پرنده ها به صورت جفت شانس موفقیت شما را در اموزش حرف زدن عروس هلندی کاهش خواهد داد چون پرنده های جفت راه حل بهتری برای ارتباط با یکدیگر پیدا کرده اند و نیازی به یادگیری زبان ما ندارند.
- پرنده تنها به شدت به شما وابسته خواهد شد و برای اینکه احساس تنهایی نکند، باید مدام در کنار شما باشد، در این صورت امکان آموزش کلمات به پرنده راحت تر خواهد بود. البته در زمان هایی که شما در خانه نیستید می توانید او را به صمیمی ترین شخص بعد از خود بسپارید.
- هرگز در کنار عروس هلندی سوت نزنید چون آنها سوت زدن را خیلی راحت تر و سریعتر از حرف زدن یاد خواهند گرفت و در صورتی که شروع به سوت زدن کرد دیگر ترک آن مشکل خواهد بود. هم چنین به سایر اعضای خانواده توصیه کنید تا در حضور پرنده سوت نزنند و به جای این کار کلماتی را مدام تکرار کنند تا در ذهن پرنده ماندگار شود.
- پرنده شناسان می گویند که بهترین زمان برای آموزش عروس هلندی از سن دو ماهگی تا یکسالگی آن می باشد بنابراین شما نیز سعی کنید پرنده ای خریداری کنید که زیر یک سال سن داشته باشد.
- اگر می خواهید عروس هلندی شما حرف زدن یا بگیرد هرگز در قفس او آینه و یا اسباب بازی های داری اینه قرار ندهید چون پرنده تصویر خود را در آینده همانند همنشینی تصور خواهد کرد و از طریق زبان حیوانات با او ارتباط برقرار خواهد کرد و تلاش های شما را بی نتیجه خواهد داشت.
- اگر می خواهید سوت زدن را به عروس هلندی خود آموزش دهید. یک ملودی خاصی را به درستی و شکلی کاملا زیبا روزانه چند بار در کنارش اجرا کند، یعنی هر روز یک ملودی خاصی را تکرار نکنید و سوت های مشکل و نازیبا را اجرا نکنید چرا که در آخر سر خواهید دید پرنده سوت هایی آزاردهنده و کر کننده را اجرا میکند که حتی لحظه ای حاضر به شنیدن آن نخواهید بود.
- برای شروع آموزش، از کلماتی ساده استفاده کنید که به راحتی توسط پرنده قابل درک باشد، استفاده از کلمه های پیچیده نه تنها فایده ای نخواهد داشت، بلکه باعث سردرگمی پرنده نیز خواهد شد.
- در اموزش حرف زدن عروس هلندی کلمات را به شکلی کاملا واضح بیان کنید و همیشه با یک لحن و یک تن صدا تکرار کنید تا کلمه مورد نظر کاملا ملکه ذهن پرنده شود. هم چنین دقت کنید که تا زمان آموزش کامل همان کلمه به سراغ کلمه بعدی نروید چون هیچ فایده ای جز اتلاف وقت نخواهد داشت
چگونه آموزش حرف زدن به عروس هلندی را شروع کنیم؟
حال که در مسیر داشتن یک عروس هلندی سخنگو قرار گرفته اید. پس از اینکه تمامی نکات فوق را فرا گرفتید نوبت به خرید یک عروس هلندی جوان و و کنجکاو خواهد رسید، البته از قبل باید قفس و وسایل مورد نیاز برای نگهداری پرنده را خریداری کرده باشید. همانطور که اشاره شد در اتاق و قفس پرنده نباید آینه و اسباب بازی دارای آینه و یا حالت آینه ای شکل وجود داشته باشد، در مقاله ای مجزا راهنمای انتخاب و خرید عروس هلندی توضیح داده شده است.
پس از اینکه عروس هلندی را به خانه و داخل قفسش منتقل کردید شاید در یک الی دو هفته اول پرنده هنوز به شما و محیط جدیدش عادت نکرده باشد بنابراین تا عادت کردن کامل پرنده به شما و محیط باید صبر کنید.
در طی این مدت فقط آب و غذای پرنده را در اختیارش قرار دهید و هر بار با صدایی آرام و زیبا نامش را صدا بزنید تا کاملا خود را بشناسید، پس از گذشت یکی الی دو هفته خواهید دید که هنگام غذا خوردن، پرنده ناخودآگاه به سمت شما خواهد آمد و این یعنی اینکه پرنده به شما عادت کرده و آماده آموزش خواهد بود.
در مقاله ای جداگانه نحوه آموزش و دستی کردن پرنده آموزش داده شده است، در این مقاله صرفا میخواهیم نحوه حرف زدن را به عروس هلندی شما آموزش دهیم.
اصول کلی آموزش به پرنده ها و حیوانات با استفاده از شیوه شرطی کردن می باشد، یعنی شما که می خواهید حرف یا ترفندی را به پرنده خود آموزش دهید باید او را با استفاده از غذای مورد علاقه او تشویق به آن کار بکنید و پس از اینکه پرنده آن کار را انجام داد غذای مورد علاقه اش را به او بدهید تا زمانی که کاملا شرطی شود و بدون نیاز به پاداش آن کار را انجام دهد.
اصول کلی آموزش به پرنده ها و حیوانات با استفاده از شیوه شرطی کردن می باشد، یعنی شما که می خواهید حرف یا ترفندی را به پرنده خود آموزش دهید باید او را با استفاده از غذای مورد علاقه او تشویق به آن کار بکنید و پس از اینکه پرنده آن کار را انجام داد غذای مورد علاقه اش را به او بدهید تا زمانی که کاملا شرطی شود و بدون نیاز به پاداش آن کار را انجام دهد.
بنابراین اگر می خواهید کلمه ای را به او آموزش دهید باید آن را بارها و بارها هنگام غذا دادن، هنگام تمیز کردن قفس، صبحگاه و شبانگاه برای پرنده تکرار کنید تا کلمه مورد نظر شما کاملا ملکه ذهن پرنده شده و در نهایت آن را به صورت ناخودآگاه تکرار کند به عنوان مثال می توانید از کلمه سلام شروع کنید تا در هر زمانی که شما را دید به شما سلام دهد.
همانطور که اشاره شد کلمات را با لحنی خاص و سرعتی معین و حالتی شاد برای پرنده تکرار کنید و همیشه با خنده با او حرف بزنید تا پرنده با دیدن شما خوشحال شود چون تحقیقات دانشمندان نشان داده که در صورت ناراحت بودن شما پرنده نیز ناراحت خواهد شد در این صورت راندمان آموزش پایین خواهد آمد.
حتما در نظر داشته باشید در هنگام آموزش دادن به پرنده از ورود و خروج افراد جدا خودداری نمائید زیرا تمرکز پرنده پرت شده و درصد یادگیری کاهش پیدا میکند.
سعی کنید پرنده را در محیطی آرام قرار دهید تا آموزش او به راحتی و بدون هیچ مشکلی صورت گیرد چون که آموزش در محیط های شلوغ و پر از سر و صدا عملا هیچ فایده ای نخواهد داشت و در نهایت خواهید دید که پرنده صداهایی مبهم از خود بروز خواهد داد که شما را از تلاش چند روزه تان ناامید خواهد ساخت.
سعی کنید جلسات آموزش را به صورتی کوتاه و در حد 10 الی 15 دقیقه برگزار کنید و اگر احساس میکنید امروز حوصله کافی برای آموزش یه پرنده ندارد از آموزش منصرف شوید چون نتیجه ای حاصل نخواهد شد.
برخی از پرورش دهندگان با استفاده از صدای ضبط شده اقدام به آموزش حرف زدن عروس هلندی ها و سایر طوطی سانان می کنند، این روش در برخی از طوطی سانان ممکن است جواب بدهد اما در برخی دیگر ممکن است اصلا هیچ نتیجه ای به همراه نداشته باشد، به هر حال به استعداد عروس هلندی شما بستگی دارد.
اما اگر قصد دارید پرنده خود را با استفاده از صدای ضبط شده خود آموزش دهید این نکته را مد نظر قرار دهید که صدای بیش از حد تکراری و خسته کننده اصلا مورد توجه او قرار نخواهد گرفت، بهتر است روزانه چند دقیقه صدای خود را برای او پخش کنید.
چگونه آموزش در سخن گفتن عروس هلندی را سرعت ببخشیم؟
برای اینکه اموزش حرف زدن عروس هلندی شما با سرعت بیشتری انجام شود و پرنده هر چه سریعتر کلمات تکرار شده را بیان کند، بهتر است از روش های تشویقی مانند دادن غذای مورد علاقه پس از هر بار گفتن کلمه و تحسین کردن او استفاده کرد، به عنوان مثال هر بار که کلمه سلام را دو الی سه بار به پرنده گفتید و از او خواستند که این کلمه را بیان کند، مقداری از دانه های مورد علاقه را به او بدهید در همین زمان نیز کلمه سلام را مدام تکرار کنید تا پرنده کاملا متوجه شود که هدف شما از دادن این دانه ها، تکرار کلمه سلام توسط پرنده است.
پس از گذشت مدت زمانی خواهید دید که پرنده هنگام احتیاج به غذا کلمه سلام را خواهد گفت و به نوعی خواهید دید که پرنده شما نسبت به کلمه سلام شرطی شده و هر گاه این کلمه را بگوید یعنی منظورش همان دانه های مورد علاقه اوست. برای جلوگیری از چاقی پرنده در اثر دادن بیش از حد دانه ها، به مرور زمان جای دانه ها را با کلمات تشویقی مانند آفرین و باریکلا جایگزین کنید و پس از گفتن این کلمه یا سایر کلمه ها به معنای محبت او را نوازش کنید.
همین مورد را می توانید در مورد سایر کلمه ها نیز تکرار کنید، اما برخی از پرورش دهندگان از شیوه پرسش و پاسخ برای اموزش حرف زدن عروس هلندی خود استفاده می کنند. به عنوان مثال به پرنده می گویند که نامت چیست و خودشان نیز نام پرنده را می گویند و این کلمه را دو الی سه بار تکرار می کنند و پس از آن مقداری از غذای مورد علاقه اش را به او می دهند. در دفعات بعدی مشاهده می شود که با گفتن سوال “نامت چیست” پرنده نیز به صورت ناخودآگاه اسم خودش را بر زبان می آورد و در این هنگام انتظار غذا از صاحب خود خواهد داشت.
به طور خلاصه در آموزش حرف زدن عروس هلندی بایست :
از عروس هلندی های جوان تر برای حرف زدن استفاده کنید. |
عروس هلندی نر انتخاب بهتری می باشد. |
عروس هلندی تکی شانس آموزش بیشتری دارد. |
در کنار پرنده سوت نزنید. |
سن دو ماهگی تا یک سالگی بهترین زمان می باشد. |
از آینه استفاده نکنید. |
از کلمات ساده شروع کنید. |
کلمات را واضح و ساده به کار ببرید. |